Cipolle RipieniLökar fyllda med kött
Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
- 4 stora gula lökar
- 250 gr kalvfärs
- 4 msk riven parmigiano
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk färsk finhackad oregano
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar
- 1 ägg
- Olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.
Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.
Läs också:
Cipolle RipieniLökar fyllda med kött
Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
- 4 stora gula lökar
- 250 gr kalvfärs
- 4 msk riven parmigiano
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk färsk finhackad oregano
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar
- 1 ägg
- Olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.
Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...