Saltimbocca alla Romana Kalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.
Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)
- 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
- Vetemjöl
- Salt och peppar
- 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
- 8 färska salviablad
- 4 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
- 50 gr smör
Gör så här:
Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.
Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.
Läs också:
Saltimbocca alla RomanaKalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.
Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)
- 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
- Vetemjöl
- Salt och peppar
- 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
- 8 färska salviablad
- 4 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
- 50 gr smör
Gör så här:
Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.
Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...
Torta di more e yogurt
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett ...
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..