Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla Romana Kalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

 

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Saltimbocca alla RomanaKalv på romerskt vis - Tunna skivor kalv i kombination med prosciutto och salvia.

Ingredienser Saltimbocca alla romana: (4 pers)

  • 8 skivor kalvkött à 80 – 100 gr
  • Vetemjöl
  • Salt och peppar
  • 8 skivor skinka, lika stora som kalvskivorna
  • 8 färska salviablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 50 gr smör

Gör så här:

Salta, peppra och mjöla kalvskivorna. Lägg en skinkskiva ovanpå var och en och ett salviablad överst. Fäst ihop med en tandpetare.

 

Värm oljan i en rymlig stekpanna och stek köttskivorna på stark värme i ca 2 minuter på varje sida. Slå bort oljan och tillsätt viner. Låt det hastigt koka in. Lägg upp köttet på en tallrik. Smält smöret snabbt i pannan med stekskyn och häll såsen över köttet.

 

Läs också:

Saltimbocca alla romana av Peter Nordin

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.

Läs mer

Torta Sbrisolona

En härligt krispig mandelkaka från Mantua

Läs mer

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm