Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomater

Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg

Ingredienser: (för 12 rullar)

  • 12 skivor prosciutto
  • 50g färsk ruccola
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • balsamicokräm efter smak
  • 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
  • Honung (valfritt)

 

Gör så här:

Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.

 

Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.

 

Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.

 

Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg

Ingredienser: (för 12 rullar)

  • 12 skivor prosciutto
  • 50g färsk ruccola
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • balsamicokräm efter smak
  • 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
  • Honung (valfritt)

Gör så här:

Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.

 

Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.

 

Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.

 

Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Läs mer

Spritz di natale

Spritz di natale

En vintrig version av den klassiska drinken spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm