Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

 

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se

Läs mer

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm