Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser:
- Ca 1 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- Ca 3 msk färsk basilika, finhackad
- Ca 1,5 dl soltorkade tomater, avrunna och finhackade
- Ca 1 dl svarta oliver, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
- Riven parmesanost efter smak
- Ca 2 tsk honung
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser:
- Ca 1 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- Ca 3 msk färsk basilika, finhackad
- Ca 1,5 dl soltorkade tomater, avrunna och finhackade
- Ca 1 dl svarta oliver, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
- Riven parmesanost efter smak
- Ca 2 tsk honung
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Fyra fantastiska recept !
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.
Pasta alla Norma
Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt,Pasta
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.
Ciabatta med surdeg
Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den långsträckta formen. Brödet blev snabbt känt i Italien. Allt du behöver är...