Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan

Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.

 

Ingredienser: 

  • 400 g Oxfilé
  • 100 g Rucolasallad
  • 100 g parmesanost
  • 1-2 msk inlagd kapris
  • 2 citroner
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • citronskiva för garnering
  • Salt och peppar

 

Gör så här: 

Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.

 

Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen. 

 

Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan

Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.

 

Ingredienser: 

  • 400 g Oxfilé
  • 100 g Rucolasallad
  • 100 g parmesanost
  • 1-2 msk inlagd kapris
  • 2 citroner
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • citronskiva för garnering
  • Salt och peppar
Marco Colicchio

Gör så här: 

Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.

 

Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen. 

 

Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer

Bruschetta med italiensk råbiff

Trevligt tilltugg av surdegsbröd toppat med råbiff på italienska smaker

Läs mer

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

Limoncello Sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som svalkar under varma och soliga dagar. En riktig smaksensation!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm