Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan

Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.

 

Ingredienser: 

  • 400 g Oxfilé
  • 100 g Rucolasallad
  • 100 g parmesanost
  • 1-2 msk inlagd kapris
  • 2 citroner
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • citronskiva för garnering
  • Salt och peppar

 

Gör så här: 

Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.

 

Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen. 

 

Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan

Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.

 

Ingredienser: 

  • 400 g Oxfilé
  • 100 g Rucolasallad
  • 100 g parmesanost
  • 1-2 msk inlagd kapris
  • 2 citroner
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • citronskiva för garnering
  • Salt och peppar
Marco Colicchio

Gör så här: 

Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.

 

Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen. 

 

Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Läs mer

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Läs mer

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på oavsett om din adress är i Sverige eller Italien!

Läs mer

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...

Läs mer