Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan
Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.
Ingredienser:
- 400 g Oxfilé
- 100 g Rucolasallad
- 100 g parmesanost
- 1-2 msk inlagd kapris
- 2 citroner
- 1 dl extra virgin olivolja
- citronskiva för garnering
- Salt och peppar
Gör så här:
Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.
Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen.
Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!
Carpaccio di manzo con rucola e granaBiffcarpaccio med ruccola och parmesan
Enkelt och gott recept som inte tar mer än 15 min att tillaga. Det sägs att rätten skapades av Giuseppe Cipriani, grundaren av Harry’s bar i Venedig, år 1950.
Ingredienser:
- 400 g Oxfilé
- 100 g Rucolasallad
- 100 g parmesanost
- 1-2 msk inlagd kapris
- 2 citroner
- 1 dl extra virgin olivolja
- citronskiva för garnering
- Salt och peppar
Gör så här:
Pressa citronerna (spara en skiva till garnering) och sila saften. Lägg 0,7 dl citronsaft i en skål tillsammans med olivolja, salt och peppar. Vispa sedan såsen.
Skär köttet i mycket tunna skivor och fördela jämt över ett serveringsfat. Häll över citronsåsen.
Hyvla parmesanosten i tunna skivor, förslagsvis med en osthyvel. Garnera sedan köttet med ruccola, kapris (efter smak), citronskiva och parmesanosten. Toppa med salt och peppar. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Soppa på oliver
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..
Torta Di Mele Al Gelato
En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på oavsett om din adress är i Sverige eller Italien!
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...