Monterustico

I Piemonte handlar det mest om druvorna Nebbiolo och Barbera. Men staden och vinområdet Dogliani är ett undantag som helt specialiserat sig på den mindre kända druvan Dolcetto – ”den lilla söta”. Monterustico är en gammal egendom som sedan några år tillhör familjen Vajra som huvudsakligen är verksamma i närbelägna Barolo. Giuseppe Vajra är också husets vinmakare och odlingarna sköts utifrån ekologiska principer. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar på kullarna vid Farigliano och Dogliani och ger ett vin med nyanserad, fruktig smak med inslag mörka körsbär, plommon, lakrits, skogshallon, tranbär och örter som passar fint att servera till rätter av fläsk- eller lammkött eller till smakrika vegetariska rätter.

Artikelnummer: 20076
Pris: 129 kronor
Alkohol: 14,5%

I Piemonte handlar det mest om druvorna Nebbiolo och Barbera. Men staden och vinområdet Dogliani är ett undantag som helt specialiserat sig på den mindre kända druvan Dolcetto – ”den lilla söta”. Monterustico är en gammal egendom som sedan några år tillhör familjen Vajra som huvudsakligen är verksamma i närbelägna Barolo. Giuseppe Vajra är också husets vinmakare och odlingarna sköts utifrån ekologiska principer. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar på kullarna vid Farigliano och Dogliani och ger ett vin med nyanserad, fruktig smak med inslag mörka körsbär, plommon, lakrits, skogshallon, tranbär och örter som passar fint att servera till rätter av fläsk- eller lammkött eller till smakrika vegetariska rätter.

Artikelnummer: 20076
Pris: 129 kronor
Alkohol: 14,5%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Insalata Estiva

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...

Läs mer

Insalata di Cavolo Cappuccio

Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino!

Läs mer

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Tagliatelle con finferli
Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin,…

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt…

Agnello-arrosto
Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det…

Råbiff från Piemonte
Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm