Crostini med Taleggio och päron

Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung

Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.

 

Ingredienser: (4 personer)

  • 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • ½ vitlöksklyfta
  • 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
  • 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
  • 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
  • 2 msk tryffelhonung
  • flingsalt och svartpeppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° C.

 

Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.

 

Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.

 

Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!

 

Missa inte:

Olivsnacks med parmesan

Arancini di Riso e Ricotta – Friterade risbollar med ost

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung

Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.

 

Ingredienser: (4 personer)

  • 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • ½ vitlöksklyfta
  • 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
  • 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
  • 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
  • 2 msk tryffelhonung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° C.

 

Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.

 

Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.

 

Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!

 

Missa inte:

Olivsnacks med parmesan

Arancini di Riso e Ricotta – Friterade risbollar med ost

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

Det okända och fascinerande Marche

Det okända och fascinerande Marche

Vi är tvungna att vara uppe med tuppen, ja du måste gå upp extra tidigt, innan solen lyfter sina strålar över Sibillinibergens vackra toppar, som fortfarande har spår av snö på vissa ställen.

Read More

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Read More

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Read More

Mer av Peter Nordin !

Karamelliserad lök
Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...

Read More

fattigas kok
De fattigas kök

Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor – en generation som var med om den unika lyxen att för första gången njuta en banan i Sverige.

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm