Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung
Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.
Ingredienser: (4 personer)
- 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
- 2 msk olivolja extra virgin
- ½ vitlöksklyfta
- 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
- 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
- 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
- 2 msk tryffelhonung
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C.
Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.
Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.
Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!
Missa inte:
Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung
Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.
Ingredienser: (4 personer)
- 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
- 2 msk olivolja extra virgin
- ½ vitlöksklyfta
- 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
- 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
- 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
- 2 msk tryffelhonung
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C.
Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.
Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.
Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!
Missa inte:
Mer av Peter Nordin !
Involtini Nordini – di vitello
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Det du inte vet…
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I början begrep jag inte vad dom menade. Men ju längre tiden gick började jag förstå. Marche är en region du måste upptäcka.
Rostade tomater på Ruffinovis
Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...
Mer av Peter Nordin !
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...
Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’
Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är februari i slutet av 90-talet och den första känslan av vår ...