Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia

 

Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi (av potatis)
  • Ca 12 blad färsk salvia
  • 80 gr smör
  • Salt efter smak
  • Riven muskotnöt efter smak
  • Ev. riven parmigiano eller grana padano

 

Gör Gnocchi burro e salvia så här:

Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.

 

Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.

 

Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia

Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi (av potatis)
  • Ca 12 blad färsk salvia
  • 80 gr smör
  • Salt efter smak
  • Riven muskotnöt efter smak
  • Ev. riven parmigiano eller grana padano

 

Gör Gnocchi burro e salvia så här:

Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.

 

Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.

 

Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Limoncello-spritz

Limoncello spritz

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Läs mer

Maritozzi

Maritozzi

Gräddfyllda bullar från Rom. En perfekt frukost enligt en romare!

Läs mer

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...

Läs mer