Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia
Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi (av potatis)
- Ca 12 blad färsk salvia
- 80 gr smör
- Salt efter smak
- Riven muskotnöt efter smak
- Ev. riven parmigiano eller grana padano
Gör Gnocchi burro e salvia så här:
Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.
Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.
Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!
Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia
Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi (av potatis)
- Ca 12 blad färsk salvia
- 80 gr smör
- Salt efter smak
- Riven muskotnöt efter smak
- Ev. riven parmigiano eller grana padano
Gör Gnocchi burro e salvia så här:
Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.
Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.
Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Limoncello spritz
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...