Pasta al pesto, patate e fagiolini

Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts 

Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

 

Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 120 gr potatis
  • 100 gr gröna bönor (haricots verts)
  • Pesto efter smak (Recept här)

 

pesto

 

Gör så här:

Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.

 

Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!

 

Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts

Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

 

Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 120 gr potatis
  • 100 gr gröna bönor (haricots verts)
  • Pesto efter smak (Recept här)

 

pesto

Gör så här:
Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.

 

Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!

 

Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo

 

haricots-verts

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.

Läs mer

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm