Pasta al pesto, patate e fagiolini

Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts 

Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

 

Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 120 gr potatis
  • 100 gr gröna bönor (haricots verts)
  • Pesto efter smak (Recept här)

 

pesto

 

Gör så här:

Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.

 

Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!

 

Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts

Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

 

Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 120 gr potatis
  • 100 gr gröna bönor (haricots verts)
  • Pesto efter smak (Recept här)

 

pesto

Gör så här:
Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.

 

Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!

 

Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo

 

haricots-verts

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm