Pasta con zucchine e cozze

Pasta med zucchini och blåmusslor

Gillar du blåmusslor så är det här pastan för dig. En matig men fräsch rätt som smakar bäst med ett kallt glas italienskt vitt vin från till exempel Frascati!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 zucchini
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja, hackad (efter smak)

 

Gör så här:

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna innan tillagning genom att knacka dem mot en skärbräda eller i diskhon; om de inte sluter sig eller om det rinner ut sand slänger du dem.

 

Lägg musslorna i en kastrull med 2 msk vatten, täck med lock och låt dem koka försiktigt på medelvärme. Det tar cirka 5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng alla som fortfarande är stängda. Låt dem svalna lite, och plocka ur dem ur skalen. Spara eventuellt några med skalen till garnering. Sila vattnet kokvattnet och ställ åt sidan.

 

Skär zucchinin i mindre bitar, gärna tunna stavar. Fräs dem försiktigt i en panna med olja och vitlöksklyftan som du krossar lätt. När zucchinin har mjuknat, ta bort vitlöken och lägg i musslorna och det sparade kokvattnet. Koka ihop några minuter.

 

Tillsätt pastan som du kokat al dente och blanda väl under ett par minuter. Tänk på att musselkoket kan vara ganska salt så pastan kan med fördel kokas med lite mindre salt än vanligt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con zucchine e cozze

Pasta med zucchini och blåmusslor

Gillar du blåmusslor så är det här pastan för dig. En matig men fräsch rätt som smakar bäst med ett kallt glas italienskt vitt vin från till exempel Frascati!

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 zucchini
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja, hackad (efter smak)

Gör så här:

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna innan tillagning genom att knacka dem mot en skärbräda eller i diskhon; om de inte sluter sig eller om det rinner ut sand slänger du dem.

Lägg musslorna i en kastrull med 2 msk vatten, täck med lock och låt dem koka försiktigt på medelvärme. Det tar cirka 5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng alla som fortfarande är stängda. Låt dem svalna lite, och plocka ur dem ur skalen. Spara eventuellt några med skalen till garnering. Sila vattnet kokvattnet och ställ åt sidan.

Skär zucchinin i mindre bitar, gärna tunna stavar. Fräs dem försiktigt i en panna med olja och vitlöksklyftan som du krossar lätt. När zucchinin har mjuknat, ta bort vitlöken och lägg i musslorna och det sparade kokvattnet. Koka ihop några minuter.

Tillsätt pastan som du kokat al dente och blanda väl under ett par minuter. Tänk på att musselkoket kan vara ganska salt så pastan kan med fördel kokas med lite mindre salt än vanligt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer

Antico Risotto Sabaudo

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.

Läs mer

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Läs mer