Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe
Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!
Ingredienser:
- 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
- 1 kopp espresso
Gör Affogato så här:
Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!
Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar
Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe
Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!
Ingredienser:
- 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
- 1 kopp espresso
Gör affogato så här:
Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!
Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar
Fler italienska desserter !
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Panna cotta al caffè
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione