Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe
Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!
Ingredienser:
- 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
- 1 kopp espresso
Gör Affogato så här:
Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!
Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar
Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe
Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!
Ingredienser:
- 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
- 1 kopp espresso
Gör affogato så här:
Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!
Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar
Fler italienska desserter !
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Pan dei morti
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!