Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe

Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!

 

Ingredienser:

  • 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
  • 1 kopp espresso

 

Gör Affogato så här:

Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!

 

Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe

Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!

 

Ingredienser:

  • 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
  • 1 kopp espresso

 

Gör affogato så här:

Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!

 

Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

Paolos-Tiramisú

Paolo’s Tiramisú

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Läs mer

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer