Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Nero d’Avola är Siciliens mest odlade druvsort och basen i en stor del av öns röda viner. Druvorna skördades i slutet på september och en liten del av vinet fick vila på ekfat för att ge vinet en större harmoni och komplexitet. Alto Reale är ett strukturerat men samtidigt mjukt och harmoniskt vin med generösa smaker av röda bär, svarta vinbär, plommon och russin. Servera det gärna lite svalare, ca 14-16°C, och matcha det till till exempel kyckling, anka, kalkon eller mogna ostar.
Artikelnummer: 53081
Pris: 141 kronor
Alkohol: 13,5%
Rapitalà Alto Reale Nero d’Avola 2020 Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade. Nero d’Avola är Siciliens mest odlade druvsort och basen i en stor del av öns röda viner. Druvorna skördades i slutet på september och en liten del av vinet fick vila på ekfat för att ge vinet en större harmoni och komplexitet. Alto Reale är ett strukturerat men samtidigt mjukt och harmoniskt vin med generösa smaker av röda bär, svarta vinbär, plommon och russin. Servera det gärna lite svalare, ca 14-16°C, och matcha det till till exempel kyckling, anka, kalkon eller mogna ostar. Artikelnummer: 53081Pris: 141 kronorAlkohol: 13,5%
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Nero d’Avola är Siciliens mest odlade druvsort och basen i en stor del av öns röda viner. Druvorna skördades i slutet på september och en liten del av vinet fick vila på ekfat för att ge vinet en större harmoni och komplexitet. Alto Reale är ett strukturerat men samtidigt mjukt och harmoniskt vin med generösa smaker av röda bär, svarta vinbär, plommon och russin. Servera det gärna lite svalare, ca 14-16°C, och matcha det till till exempel kyckling, anka, kalkon eller mogna ostar.
Artikelnummer: 53081
Pris: 141 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme..
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Rätter att avnjuta med vinet:
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är…
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark…
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och…
Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept…