Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.

Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.

Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%

Rapitala-vigna-casaljRapitalà Vigna Casalj Alcamo Classico 2020 Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött. Artikelnummer: 53077Pris: 161 kronorAlkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.

Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.

Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Recept till vitt vin!

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se

Läs mer

Recept till vitt vin!

Umbrisk kycklingleverpaté
Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en…

Suppli alla romana
Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är…

Risotto con arragosta e zafferano
Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med…

Lombata di vitello
Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark…