Pasta con ragú di pollo

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 stång selleri
  • 1 morot
  • 16 körsbärstomater, delade
  • ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
  • olivolja
  • färsk rosmarin, timjan, mejram
  • 1 lagerblad
  • salt
  • ev peperoncino eller färsk chili

 

Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.

 

Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.

 

Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.

 

Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Pasta con ragú di pollo

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 stång selleri
  • 1 morot
  • 16 körsbärstomater, delade
  • ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
  • olivolja
  • färsk rosmarin, timjan, mejram
  • 1 lagerblad
  • salt
  • ev peperoncino eller färsk chili

Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.

Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.

Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.

Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.

Läs mer

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Läs mer