Pasta con ragú di pollo
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!
Ingredienser:
- 4 portioner valfri pastasort
- 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
- 1 schalottenlök
- 1 stång selleri
- 1 morot
- 16 körsbärstomater, delade
- ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
- olivolja
- färsk rosmarin, timjan, mejram
- 1 lagerblad
- salt
- ev peperoncino eller färsk chili
Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.
Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.
Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.
Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!
Pasta con ragú di pollo
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!
Ingredienser:
- 4 portioner valfri pastasort
- 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
- 1 schalottenlök
- 1 stång selleri
- 1 morot
- 16 körsbärstomater, delade
- ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
- olivolja
- färsk rosmarin, timjan, mejram
- 1 lagerblad
- salt
- ev peperoncino eller färsk chili
Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.
Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.
Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.
Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!
Mer Pasta !
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.