Salsiccia i ugn
Text av: Peter Nordin
Slow-food-rostad salsiccia – Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken.
Ingredienser: (4-6 personer)
- 8 färska salsiccia
- 1 lök, fint skivad
- 3 vitlöksklyftor krossade med kniven
- 8 lagerblad
- 2 kvistar rosmarin
- 2 kvistar färsk timjan
- 2 msk olivolja 2 msk smör

Gör så här:
1. Fördela ut en matsked olivolja i formens botten. Lägg i den strimlade löken, vitlöken och de färska örterna. Toppa med korvarna. Kila fast lagerbladen mellan korvarna och täck med vatten till 75 %. Klä in allt med aluminiumfolie och baka 35 minuter i ugn.
2. Sänk ugnen till 200 grader. Lyft bort aluminiumfolien och baka ytterligare 35 min i ugnen, med vätskan som finnas kvar i formen. Om man varit noga med att täta ordentligt med aluminiumfolien kommer det mest av vätskan finnas kvar. Nu skall korvarna få en rostad yta.
3. Efter de sista 35 minuterna skalll du hälla av vätskan i en kastrull så det återstår ca ½ deciliter. Nu har nu fått en underbar mustig buljong som vi skall omvandla till en god sås.
Min kommentar: Denna koncentrerade fond – beroende på korvarnas kryddning och kvalitet blir mycket fyllig, men med löken, vitlöken, smöret och olivoljan så mjukas såsen upp och blir ljuvlig. Det är själva trixet.
4. Lyft korvarna från formen. Lagerbladen hart gjort sitt och kastas. Lägg löken och vitlöken från formen i en blender tillsammans med resterande olivolja, den reducerade vätskan och smöret. Mixa till en slät sås, kräm och toppa korvarna. Nu är lyckan gjord, till en billig penning.
Nu har du en superhöjdare att njuta. Rostade tomater och rostad potatis är goda att servera med dessa italienska korvar. Korvarna blir extra möra och får en fyllig smak av lagerbladen, löken och örterna.
Salsiccia i ugn
Text av: Peter Nordin
Slow-food-rostad salsiccia – Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken.
Ingredienser: (4-6 personer)
- 8 färska salsiccia
- 1 lök, fint skivad
- 3 vitlöksklyftor krossade med kniven
- 8 lagerblad
- 2 kvistar rosmarin
- 2 kvistar färsk timjan
- 2 msk olivolja 2 msk smör

Gör så här:
1. Fördela ut en matsked olivolja i formens botten. Lägg i den strimlade löken, vitlöken och de färska örterna. Toppa med korvarna. Kila fast lagerbladen mellan korvarna och täck med vatten till 75 %. Klä in allt med aluminiumfolie och baka 35 minuter i ugn.
2. Sänk ugnen till 200 grader. Lyft bort aluminiumfolien och baka ytterligare 35 min i ugnen, med vätskan som finnas kvar i formen. Om man varit noga med att täta ordentligt med aluminiumfolien kommer det mest av vätskan finnas kvar. Nu skall korvarna få en rostad yta.
3. Efter de sista 35 minuterna skalll du hälla av vätskan i en kastrull så det återstår ca ½ deciliter. Nu har nu fått en underbar mustig buljong som vi skall omvandla till en god sås.
Min kommentar: Denna koncentrerade fond – beroende på korvarnas kryddning och kvalitet blir mycket fyllig, men med löken, vitlöken, smöret och olivoljan så mjukas såsen upp och blir ljuvlig. Det är själva trixet.
4. Lyft korvarna från formen. Lagerbladen hart gjort sitt och kastas. Lägg löken och vitlöken från formen i en blender tillsammans med resterande olivolja, den reducerade vätskan och smöret. Mixa till en slät sås, kräm och toppa korvarna. Nu är lyckan gjord, till en billig penning.
Nu har du en superhöjdare att njuta. Rostade tomater och rostad potatis är goda att servera med dessa italienska korvar. Korvarna blir extra möra och får en fyllig smak av lagerbladen, löken och örterna.
Mer av Peter Nordin !
Matlängtan
Peter Nordin,Reportage,Vi Gillar,Just nu
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara...
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
En resa i fantasin
Just nu,Reportage,Peter Nordin
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av Samuel Beckett. Cooking with Stanley Tucci in searching for Italy - blir vårt substitut till att kunna resa i Italiens underbara landskap.
Italienskt kryddsmör
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...
Mer av Peter Nordin !
Pizzette di quinoa
Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk.
Italienskt kryddsmör
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...








