Salsiccia i ugn

Text av: Peter Nordin

Slow-food-rostad salsiccia – Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken.

Ingredienser: (4-6 personer)

  • 8 färska salsiccia
  • 1 lök, fint skivad
  • 3 vitlöksklyftor krossade med kniven
  • 8 lagerblad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 msk olivolja 2 msk smör

 

Salsiccia

 

Gör så här:

1. Fördela ut en matsked olivolja i formens botten. Lägg i den strimlade löken, vitlöken och de färska örterna. Toppa med korvarna. Kila fast lagerbladen mellan korvarna och täck med vatten till 75 %. Klä in allt med aluminiumfolie och baka 35 minuter i ugn.

 

2. Sänk ugnen till 200 grader. Lyft bort aluminiumfolien och baka ytterligare 35 min i ugnen, med vätskan som finnas kvar i formen. Om man varit noga med att täta ordentligt med aluminiumfolien kommer det mest av vätskan finnas kvar. Nu skall korvarna få en rostad yta.

 

3. Efter de sista 35 minuterna skalll du hälla av vätskan i en kastrull så det återstår ca ½ deciliter. Nu har nu fått en underbar mustig buljong som vi skall omvandla till en god sås.

Min kommentar: Denna koncentrerade fond – beroende på korvarnas kryddning och kvalitet blir mycket fyllig, men med löken, vitlöken, smöret och olivoljan så mjukas såsen upp och blir ljuvlig. Det är själva trixet.

 

4. Lyft korvarna från formen. Lagerbladen hart gjort sitt och kastas. Lägg löken och vitlöken från formen i en blender tillsammans med resterande olivolja, den reducerade vätskan och smöret. Mixa till en slät sås, kräm och toppa korvarna. Nu är lyckan gjord, till en billig penning.

Nu har du en superhöjdare att njuta. Rostade tomater och rostad potatis är goda att servera med dessa italienska korvar. Korvarna blir extra möra och får en fyllig smak av lagerbladen, löken och örterna.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Salsiccia i ugn

Text av: Peter Nordin

Slow-food-rostad salsiccia – Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken.

Ingredienser: (4-6 personer)

  • 8 färska salsiccia
  • 1 lök, fint skivad
  • 3 vitlöksklyftor krossade med kniven
  • 8 lagerblad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 msk olivolja 2 msk smör

 

Salsiccia

Gör så här:

1. Fördela ut en matsked olivolja i formens botten. Lägg i den strimlade löken, vitlöken och de färska örterna. Toppa med korvarna. Kila fast lagerbladen mellan korvarna och täck med vatten till 75 %. Klä in allt med aluminiumfolie och baka 35 minuter i ugn.

 

2. Sänk ugnen till 200 grader. Lyft bort aluminiumfolien och baka ytterligare 35 min i ugnen, med vätskan som finnas kvar i formen. Om man varit noga med att täta ordentligt med aluminiumfolien kommer det mest av vätskan finnas kvar. Nu skall korvarna få en rostad yta.

 

3. Efter de sista 35 minuterna skalll du hälla av vätskan i en kastrull så det återstår ca ½ deciliter. Nu har nu fått en underbar mustig buljong som vi skall omvandla till en god sås.

Min kommentar: Denna koncentrerade fond – beroende på korvarnas kryddning och kvalitet blir mycket fyllig, men med löken, vitlöken, smöret och olivoljan så mjukas såsen upp och blir ljuvlig. Det är själva trixet.

 

4. Lyft korvarna från formen. Lagerbladen hart gjort sitt och kastas. Lägg löken och vitlöken från formen i en blender tillsammans med resterande olivolja, den reducerade vätskan och smöret. Mixa till en slät sås, kräm och toppa korvarna. Nu är lyckan gjord, till en billig penning.

Nu har du en superhöjdare att njuta. Rostade tomater och rostad potatis är goda att servera med dessa italienska korvar. Korvarna blir extra möra och får en fyllig smak av lagerbladen, löken och örterna.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’

Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är februari i slutet av 90-talet och den första känslan av vår ...

Read More

En-halsning-fran-olivlunden-i-Marche

En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från olivlunden! Årets olivolja beskrivs som ...

Read More

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Read More

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Read More

Mer av Peter Nordin !

Citronsås
Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Read More

Limoncellotryffel
Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Read More