Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Violettas Panzanella
Text av: Tomas Bacoccoli
Recept: Violetta Barsotti
Ingredienser:
- 300g vitt italienskt lantbröd gärna några dagar gammalt.(ca 7-8 2cm tjocka skivor)
- 300g solmogna färska tomater
- 1 röd lök
- 1 kruka basilika (bladen)
- Vatten ca 1 liter
- 3 msk vitvins vinäger
- Olivolja av god kvalitet
- Salt och peppar
Gör så här:
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.
Skär under tiden löken i tunna skivor (kan blötläggas en stund i kallt vatten för att ta bort lite styrka) och tomaten i cm-stora bitar, hacka basilikabladen grovt.
Lägg allt i en vid skål.
När brödet dragit klart kramar du försiktigt ur vätskan och blanda ned med tomat, lök och basilika. Ringla över olivolja efter behag och smaka av med salt och peppar.
Njut som ett tillbehör, som en förrätt eller till din aperitivo.
Fyra fantastiska recept !
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme..
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...