Tonnara di Scopello
På den nordvästra udden av Sicilien, som i stora delar täcks av nationalparken Zingaro, ligger det många små vikar med underbara stränder. En av de häftigaste är egentligen inte en strand, utan en nedlagd konservfabrik där tonfisk tidigare packades, en s.k. tonnara.Efter en brant promenad nerför stigen möts man av en azurblå vik med kristallklart vatten omgärdat av spännande tornformade klippformationer. Den gamla betongkajen fungerar som både solterass och badbrygga.
Tonnara di Scopello
På den nordvästra udden av Sicilien, som i stora delar täcks av nationalparken Zingaro, ligger det många små vikar med underbara stränder. En av de häftigaste är egentligen inte en strand, utan en nedlagd konservfabrik där tonfisk tidigare packades, en s.k. tonnara.Efter en brant promenad nerför stigen möts man av en azurblå vik med kristallklart vatten omgärdat av spännande tornformade klippformationer. Den gamla betongkajen fungerar som både solterass och badbrygga.
Fyra fantastiska recept !
Italiensk marängtårta med citron
En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...
Peter Nordins Ragú
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.
Surdegsbröd
Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...
Arancini Verdi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...