Tonnara di Scopello
På den nordvästra udden av Sicilien, som i stora delar täcks av nationalparken Zingaro, ligger det många små vikar med underbara stränder. En av de häftigaste är egentligen inte en strand, utan en nedlagd konservfabrik där tonfisk tidigare packades, en s.k. tonnara.Efter en brant promenad nerför stigen möts man av en azurblå vik med kristallklart vatten omgärdat av spännande tornformade klippformationer. Den gamla betongkajen fungerar som både solterass och badbrygga.
Tonnara di Scopello
På den nordvästra udden av Sicilien, som i stora delar täcks av nationalparken Zingaro, ligger det många små vikar med underbara stränder. En av de häftigaste är egentligen inte en strand, utan en nedlagd konservfabrik där tonfisk tidigare packades, en s.k. tonnara.Efter en brant promenad nerför stigen möts man av en azurblå vik med kristallklart vatten omgärdat av spännande tornformade klippformationer. Den gamla betongkajen fungerar som både solterass och badbrygga.
Fyra fantastiska recept !
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...
Stufato di cervo
Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.
Peter Nordins Ragú
Reportage,Nötkött,Pasta,Peter Nordin
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.