Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

 

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.

Läs mer

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...

Läs mer

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm