Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

 

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tagliata di Manzo

En lättlagad kötträtt full av italienska smaker!

 

Ingredienser:

  • 600 – 800 gram nötkött av hög kvalitet, t.ex. ryggbiff eller flankstek
  • 4 nävar ruccola
  • Generöst med hyvlad parmigiano reggiano
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Balsamvinäger eller crema di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Gör Tagliata di Manzo så här:

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du steker i panna kan du med fördel låta en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin ge smak åt köttet. Låt köttet vila i ca 15 minuter.

 

Bottna tallrikarna med en bädd av ruccola. Skär upp köttet i ”remsor” och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanosten.

 

Ringla olja och balsamvinäger över tallriken och avsluta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Se detta som ett grundrecept, Vill man variera rätten eller göra den matigare kan man också lägga till färska körsbärstomater eller grillad svamp. Ugnsrostad potatis är ett gott tillbehör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer

Avenotto

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:

Läs mer

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Läs mer

Bucatini-alle-olive-verdi

Bucatini alle olive verdi

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt och smaskigt recept som värmer. Salta oliverna, syrlig citrus och vitlöken skapar ...

Läs mer