Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.

 

Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):

  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika

 

Gör pastan så här:

Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento

Peter Nordins recept på Ragú

Pasta-recept

Cacio e Pepe

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.

 

Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):

  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika

Gör pastan så här:

Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento

Peter Nordins recept på Ragú

Pasta-recept

Cacio e Pepe

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Fyra fantastiska recept !

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...

Läs mer

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer