Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
- 200 g spaghetti
- 350g körsbärstomater
- 3-5 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt
- Parmesan eller pecorino
- Grovhackad färsk basilika
Gör pastan så här:
Läs också:
Följ oss på:
Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
- 200 g spaghetti
- 350g körsbärstomater
- 3-5 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt
- Parmesan eller pecorino
- Grovhackad färsk basilika
Gör pastan så här:
Läs också:
Följ oss på:
Fyra fantastiska recept !
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...