Smörstekt Gnocchi med parmesan
Ingredienser: (ca 6 portioner)
- 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
- 4 vitlöksklyftor
- 30 g smör och lite olivolja till stekning
- Ca 3/4 dl riven parmesan
- Salt & peppar
Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:
Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.
Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.
Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.
Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
Smörstekt Gnocchi med parmesan
Ingredienser: (ca 6 portioner)
- 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
- 4 vitlöksklyftor
- 30 g smör och lite olivolja till stekning
- Ca 3/4 dl riven parmesan
- Salt & peppar
Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:
Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.
Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.
Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.
Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
Fyra fantastiska recept !
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...