Šmòrn

ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från regionen Trentino-Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

 

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från regionen Trentino-Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm