Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större middagar med familj eller vänner.

 

Ingredienser:

  • 500 gr ris av sorten Carnaroli eller Arborio
  • 3 små zucchini
  • 80 gr pancetta (alternativt bacon), i tärningar
  • 120 gr taleggio
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 – 4 st schalottenlökar beroende på storlek
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 60 gr riven Parmigiano Reggiano
  • Olivolja efter smak
  • Salt & peppar efter smak

Gör så här:
Tvätta zucchinin och skär dem i tärningar. Skiva schalottenlök och vitlök tunt. Stek hälften av schalottenlöken i en stekpanna med lite olja och tillsätt hälften av zucchinitärningarna. Krydda med salt och peppar och stek under omrörning tills zucchinin är mjuk.

Skär bort skalet taleggion och skär den i mindre bitar. Ställ osten åt sidan.

Värm buljongen på låg värme. Bryn resten av schalottenlöken försiktigt i en större kastrull tillsammans med vitlök och pancetta. När löken börjar bli transparent, häll i riset och rosta det i ungefär 5 minuter och tillsätt sedan resten av zucchinin. Rör om väl och tillsätt sedan den varma buljongen lite i taget och rör regelbundet i risotton.

När all buljong är tillsatt och/eller risotton är al dente, ta av kastrullen från värmen och rör ner taleggio, den stekta zucchinin och riven parmesan. Låt risotton vila några minuter innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Risotto con zucchinepancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större middagar med familj eller vänner.

Ingredienser:

  • 500 gr ris av sorten Carnaroli eller Arborio
  • 3 små zucchini
  • 80 gr pancetta (alternativt bacon), i tärningar
  • 120 gr taleggio
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 – 4 st schalottenlökar beroende på storlek
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 60 gr riven Parmigiano Reggiano
  • Olivolja efter smak
  • Salt & peppar efter smak

Gör så här:
Tvätta zucchinin och skär dem i tärningar. Skiva schalottenlök och vitlök tunt. Stek hälften av schalottenlöken i en stekpanna med lite olja och tillsätt hälften av zucchinitärningarna. Krydda med salt och peppar och stek under omrörning tills zucchinin är mjuk.

Skär bort skalet taleggion och skär den i mindre bitar. Ställ osten åt sidan.

Värm buljongen på låg värme. Bryn resten av schalottenlöken försiktigt i en större kastrull tillsammans med vitlök och pancetta. När löken börjar bli transparent, häll i riset och rosta det i ungefär 5 minuter och tillsätt sedan resten av zucchinin. Rör om väl och tillsätt sedan den varma buljongen lite i taget och rör regelbundet i risotton.

När all buljong är tillsatt och/eller risotton är al dente, ta av kastrullen från värmen och rör ner taleggio, den stekta zucchinin och riven parmesan. Låt risotton vila några minuter innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

L’iniezione di limone

Limoncello Lady

Denna bubbliga, friska och smakrika drink med smak av sommar kräver endast tre ingredienser!

Läs mer

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.

Läs mer

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm