Risotto con arragosta e zafferano
Saffransrisotto med hummer
Ingredienser:
- 2 st kokta humrar à ca 450 gram
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 360 gram arborio- eller carnaroliris
- 1 glas torrt mousserande eller vitt vin
- 1 liter fisk-, skaldjurs- eller grönsaksbuljong
- 1 påse saffran
- Hackad persilja
Gör så här:
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar. Ställ åt sidan tillsammans med klorna.
Värm oljan på medelvärme i en rymlig kastrull eller stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och fräs den under omrörning då och då i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
Sänk värmen, häll i riset och ”rosta” riset under omrörning i 2-3 minuter, eller tills kornen ser blanka ut. Tillsätt vinet och låt det avdunsta under omrörning i en minut. Häll i en slev i taget av den kokande buljongen. Rör hela tiden och häll i lite av buljongen allt eftersom riset absorberar vätskan. Läs upp saffranet i lite av buljongen och tillsätt när det är ca 5 minuter kvar av koktiden.
Efter ca 20 minuter bör riset vara ”al dente” och risotton ha en krämig konsistens. Tillsätt sedan fruktköttet och klorna från hummern. Ta av från värmen, tillsätt hummerköttet, smöret och den hackade persiljan.
Servera risotton på varma tallrikar och garnera med klorna! Njut av Risotto con arragosta e zafferano, saffransrisotto med hummer!
Risotto con arragosta e zafferano
Saffransrisotto med hummer
Ingredienser:
- 2 st kokta humrar à ca 450 gram
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 360 gram arborio- eller carnaroliris
- 1 glas torrt mousserande eller vitt vin
- 1 liter fisk-, skaldjurs- eller grönsaksbuljong
- 1 påse saffran
- Hackad persilja
Gör så här:
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar. Ställ åt sidan tillsammans med klorna.
Värm oljan på medelvärme i en rymlig kastrull eller stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och fräs den under omrörning då och då i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Sänk värmen, häll i riset och ”rosta” riset under omrörning i 2-3 minuter, eller tills kornen ser blanka ut.
Tillsätt vinet och låt det avdunsta under omrörning i en minut. Häll i en slev i taget av den kokande buljongen. Rör hela tiden och häll i lite av buljongen allt eftersom riset absorberar vätskan. Läs upp saffranet i lite av buljongen och tillsätt när det är ca 5 minuter kvar av koktiden. Efter ca 20 minuter bör riset vara ”al dente” och risotton ha en krämig konsistens.
Tillsätt sedan fruktköttet och klorna från hummern. Ta av från värmen, tillsätt hummerköttet, smöret och den hackade persiljan.
Servera risotton på varma tallrikar och garnera med klorna! Njut av Risotto con arragosta e zafferano, saffransrisotto med hummer!
Fyra fantastiska recept !
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.
Violettas Panzanella
Vegetariskt,Tomas Bacoccoli,Sallader
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min. Skär under ...
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...