Risotto agli Asparigi

Risotto agli AsparigiRisotto med sparris

Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.

 

Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):

  • 500 gr sparris
  • 350 gr Carnaroli-ris
  • 70 gr smör
  • 1/2 lök, finhackad
  • varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
  • riven Grana Padano
  • olivolja, extra vergine
  • salt

 

Gör så här:

Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

 

Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.

 

Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.

 

Hitta fler vegetariska recept här.

Läs även vårt recept på saffransrisotto här. 

 

Källa: Zeta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Risotto agli AsparigiRisotto med sparris

Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.

 

Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):

  • 500 gr sparris
  • 350 gr Carnaroli-ris
  • 70 gr smör
  • 1/2 lök, finhackad
  • varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
  • riven Grana Padano
  • olivolja, extra vergine
  • salt

Gör så här:

Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

 

Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.

 

Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.

 

Hitta fler vegetariska recept här.

Läs även vårt recept på saffransrisotto här. 

 

Källa: Zeta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia

Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer

Amalfi Martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där citronlikören Limoncello för tankarna till den vackra Amalfi-kusten i södra ...

Läs mer

Villa Cardea Drink med kanel

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm