Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien
Ingredienser:
- 300 g grovmalen högrev
- 150 g pancetta
- 1 morot
- 3 stjälkar selleri
- 1 gul lök
- 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
- 300g passerade eller hela tomater
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- Torkad timjan och oregano
- Parmesanost att toppa med
Eventuellt:
- 1 dl mjölk
- Utspädd köttbuljong
Gör så här:
Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.
Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.
Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.
Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.
Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.
Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!
Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien
Ingredienser:
- 300 g grovmalen högrev
- 150 g pancetta
- 1 morot
- 3 stjälkar selleri
- 1 gul lök
- 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
- 300g passerade eller hela tomater
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- Torkad timjan och oregano
- Parmesanost att toppa med
Eventuellt:
- 1 dl mjölk
- Utspädd köttbuljong
Gör så här:
Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.
Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.
Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.
Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.
Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.
Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!
Fyra fantastiska recept !
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Citronsås med Limoncello
Vegetariskt,Såser,Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...