Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg
Ingredienser: (för 12 rullar)
- 12 skivor prosciutto
- 50g färsk ruccola
- 12 soltorkade tomater i olja
- balsamicokräm efter smak
- 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
- Honung (valfritt)
Gör så här:
Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.
Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.
Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.
Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!
Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg
Ingredienser: (för 12 rullar)
- 12 skivor prosciutto
- 50g färsk ruccola
- 12 soltorkade tomater i olja
- balsamicokräm efter smak
- 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
- Honung (valfritt)
Gör så här:
Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.
Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.
Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.
Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!
Fyra fantastiska recept !
Gulasch triestino
En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...
Panna cotta al caffè
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!