Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomater

Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg

Ingredienser: (för 12 rullar)

  • 12 skivor prosciutto
  • 50g färsk ruccola
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • balsamicokräm efter smak
  • 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
  • Honung (valfritt)

 

Gör så här:

Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.

 

Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.

 

Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.

 

Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg

Ingredienser: (för 12 rullar)

  • 12 skivor prosciutto
  • 50g färsk ruccola
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • balsamicokräm efter smak
  • 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
  • Honung (valfritt)

Gör så här:

Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.

 

Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.

 

Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.

 

Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm