Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter.
Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj.
Artikelnummer: 92631
Pris: 241 kronor
Alkohol: 14,5%
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den ...
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter. Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj. Artikelnummer: 92631Pris: 241 kronorAlkohol: 14,5%
Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter.
Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj.
Artikelnummer: 92631
Pris: 241 kronor
Alkohol: 14,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...
Rätter att avnjuta med vinet:
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…
Ragú på högrev
Mustigt långkok på högrev med…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…