Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Umbricelli med Bianchetto
Reportage,Pasta,Vi Gillar,Tomas Bacoccoli
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...