Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione
Focaccia Col Formaggio Al Pesto
Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vara olivoljan.
Limoncello spritz
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..
Burrata med citrus och fänkålssallad
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Sallader
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...