Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god! 

Ingredienser: (ca 5 personer)
  • 2 stora auberginer
  • Salt, peppar
  • Olivolja
  • Tomatsås (receptet hittar du här)
  • Basilika
  • 2 st Mozarella / burrata
  • ca 2 dl Parmigiano
 Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!

Följ oss på:

  

Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god! 

Ingredienser: (ca 5 personer)
  • 2 stora auberginer
  • Salt, peppar
  • Olivolja
  • Tomatsås (receptet hittar du här)
  • Basilika
  • 2 st Mozarella / burrata
  • ca 2 dl Parmigiano

Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!

Följ oss på:

  

Fyra fantastiska recept !

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Läs mer

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.

Läs mer

Hugo Spritz

Hugo Spritz

En somrig spritz med fläderblom!

Läs mer

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm