Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano
Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Fyra fantastiska recept !
Limoncello spritz
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Focaccia Col Formaggio Al Pesto
Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vara olivoljan.
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns