Linguini Alle Zucchine

Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) pasta
  • 200 gr zucchini
  • Ca 5 blad basilika
  • Ca 5 blad mynta
  • 2 kvistar persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 citron
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar efter smak
  • Riven Parmigiano Reggiano

 

Gör så här:
Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund.

Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.

Färdigt att serveras. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) pasta
  • 200 gr zucchini
  • Ca 5 blad basilika
  • Ca 5 blad mynta
  • 2 kvistar persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 citron
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar efter smak
  • Riven Parmigiano Reggiano

Gör så här:

Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund.

 

Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.

 

Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.

Färdigt att serveras. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...

Läs mer

Linguine con asparagi e limone

Linguine con asparagi e limone

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.

Läs mer

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.

Läs mer

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm