Det är skillnad på Prosecco och Prosecco. När det odlas på de branta sluttningarna, s.k. Rive, runt byarna Conegliano och Valdobbiadene får vinet en elegantare framtoning och den högsta kvalitetsnivån Superiore DOCG. Att skörda dessa druvor tar 5 till 10 gånger mer tid än på slättlandet då allt görs för hand.
Ett perfekt sällskapsvin med en härlig mix av päron, gröna äpplen, kex, örter och limeskal men det kan också serveras med fisk och skaldjur.
Artikelnummer: 7932
Pris: 151 kronor
Alkohol: 11,5%
Spaghetti alle vongole
Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
La Farra Prosecco DOCG Det är skillnad på Prosecco och Prosecco. När det odlas på de branta sluttningarna, s.k. Rive, runt byarna Conegliano och Valdobbiadene får vinet en elegantare framtoning och den högsta kvalitetsnivån Superiore DOCG. Att skörda dessa druvor tar 5 till 10 gånger mer tid än på slättlandet då allt görs för hand. Ett perfekt sällskapsvin med en härlig mix av päron, gröna äpplen, kex, örter och limeskal men det kan också serveras med fisk och skaldjur. Artikelnummer: 7932Pris: 151 kronorAlkohol: 11,5%
Det är skillnad på Prosecco och Prosecco. När det odlas på de branta sluttningarna, s.k. Rive, runt byarna Conegliano och Valdobbiadene får vinet en elegantare framtoning och den högsta kvalitetsnivån Superiore DOCG. Att skörda dessa druvor tar 5 till 10 gånger mer tid än på slättlandet då allt görs för hand.
Ett perfekt sällskapsvin med en härlig mix av päron, gröna äpplen, kex, örter och limeskal men det kan också serveras med fisk och skaldjur.
Artikelnummer: 7932
Pris: 151 kronor
Alkohol: 11,5%
Recept till vitt vin!
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Recept till vitt vin!
Varm bruschetta med burrata och tomat
Bruschetta är en enkel maträtt från…
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla…
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i…