La Corte del Pozzo Bardolino

Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.

Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.

Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Read More

La-Corte-del-PozzoLa Corte del Pozzo Bardolino

 Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal. Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött. Artikelnummer: 2340Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%

Gå till systembolaget

Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.

Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.

Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Lasagne-alla-Bolognese
Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade…

Peposo Dell’Impruneta
Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit…

Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk,…

Cipolle Ripieni
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm