Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.
Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.
Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal. Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött. Artikelnummer: 2340Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%
Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.
Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.
Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten…
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med…