Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär. Ingredienser: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1/2 dl socker 2 bitar kanel Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär Gör Kanelpannacotta så här: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Ingredienser: (4 portioner)
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl socker
- 2 bitar kanel
- Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Ingredienser: (4 portioner)
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl socker
- 2 bitar kanel
- Färsk frukt eller bär, ex. Päron, hallon och björnbär
Gör Kanelpannacotta så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och kanel i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp. Ta upp kanelen och låt svalna.
Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar. Toppa sedan med färska bär och servera!
Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone
Följ oss på:
Mer italiensk jul !
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!