Insalata Pantesca

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.

 

Ingredienser:

  • 400 gr potatis
  • 300 gr smakrika färska tomater
  • Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
  • 50 gr urkärnade oliver
  • 1 rödlök
  • Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
  • Färsk basilika och torkad oregano efter smak
  • Salt och svartpeppar efter smak

 

Gör så här:

Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.

 

Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak.  Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.

 

Ingredienser:

  • 400 gr potatis
  • 300 gr smakrika färska tomater
  • Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
  • 50 gr urkärnade oliver
  • 1 rödlök
  • Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
  • Färsk basilika och torkad oregano efter smak
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.

 

Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak.  Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata-di-tonno-e-carciofini

Insalata di tonno e carciofini

En god lite matigare sommarsallad med italienska smaker. Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg till en panini!

Läs mer

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer

Spaghetti-alla-Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!

Läs mer

Pesche-arrosto-con-salsa-ai-lamponi

Pesche arrosto con salsa ai lamponi

En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm