Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...
Soppa på oliver
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...
Sgroppino al limone
En enkel drink som passar perfekt en varm sommarkväll. Gör så här: Blanda citronsorbet och vodka i en mixer ...