Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Limoncello spritz
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...