Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Torta Di Mele Al Gelato
En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på oavsett om din adress är i Sverige eller Italien!
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Pizza,Tips,Reportage,Louise Laurenius
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...