Gnocchi med salsiccia och salvia

Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

 

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan. 

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi
  • 400 g salsicciafärs
  • 300 g bladspenat
  • 200 g körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • Parmesanost
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Gör så här:

Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.

I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.

Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.

Toppa med citronzest och riven parmesanost.

 

Missa inte:

Potatisgnocchi med bräserat kött

Pasta al pesto patate e fagiolini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Limoncello-spritz

Limoncello spritz

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..

Läs mer

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...

Läs mer

Torta-di-nocciola

Torta di nocciola – Hasselnötskaka

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.

Läs mer

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm