Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Gnocchi med salsiccia och salviaGnocchi med tomat, salsiccia, brynt smör och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi
- 400 g salsicciafärs
- 300 g bladspenat
- 200 g körsbärstomater
- Färsk salvia
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här:
Stek salsiccian på medelhög värme tills den fått färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Koka gnocchi enligt förpackningen. Stek de sedan på medelhög värme tills de fått färg.
I en annan stekpanna, låt de halverade tomaterna, olivolja och en hackad vitlöksklyfta puttra på medelhög värme. När det börjat bli en sås lägger du i spenaten. Låt puttra i ytterligare några minuter.
Bryn smöret i en kastrull tillsammans med salvian. Slå ihop salsiccia, gnocchi, tomater och det brynta smöret i en stekpanna, alternativt på ett serveringsfat. Pressa i citronjuice och salta och peppra efter smak.
Toppa med citronzest och riven parmesanost.
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...
Milano – Torino
En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.