Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia

 

Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi (av potatis)
  • Ca 12 blad färsk salvia
  • 80 gr smör
  • Salt efter smak
  • Riven muskotnöt efter smak
  • Ev. riven parmigiano eller grana padano

 

Gör Gnocchi burro e salvia så här:

Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.

 

Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.

 

Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia

Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g gnocchi (av potatis)
  • Ca 12 blad färsk salvia
  • 80 gr smör
  • Salt efter smak
  • Riven muskotnöt efter smak
  • Ev. riven parmigiano eller grana padano

 

Gör Gnocchi burro e salvia så här:

Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.

 

Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.

 

Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

Gulasch triestino

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...

Läs mer

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost.

Läs mer