Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens norra hörn och tillverka något precis lika bra. Idag gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC.
Här ett vin av 100% Chardonnay som tillverkats enligt champagne-metoden med en andra jäsning på flaska. Därefter har vinet lagrat med sin jästfällning under 36 månader vilket ger ett friskt vin med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt.
Artikelnummer: 7721
Pris: 179 kronor
Alkohol: 12,5%
Ferrari Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens norra hörn och tillverka något precis lika bra. Idag gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Här ett vin av 100% Chardonnay som tillverkats enligt champagne-metoden med en andra jäsning på flaska. Därefter har vinet lagrat med sin jästfällning under 36 månader vilket ger ett friskt vin med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt. Artikelnummer: 7721Pris: 179 kronorAlkohol: 12,5%
Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens norra hörn och tillverka något precis lika bra. Idag gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC.
Här ett vin av 100% Chardonnay som tillverkats enligt champagne-metoden med en andra jäsning på flaska. Därefter har vinet lagrat med sin jästfällning under 36 månader vilket ger ett friskt vin med inslag av gula äpplen, ljust bröd, nötter, persika och grapefrukt.
Artikelnummer: 7721
Pris: 171 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept som passar till !
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Crostini con ricotta e fichi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.
Bruschetta
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök