Crostini con funghi e ricotta

Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök

Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!

 

Ingredienser: (ca 10 snittar)

  • Brödskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja

Karamelliserad lök:

  • ca 50 g smör
  • 1 gul lök
  • socker

Svamp blandning:

  • 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
  • ca 50g smör
  • Salt och pappar

Ricottakräm:

  • 200g ricotta
  • citron
  • persilja
  • salt och peppar
  • parmesanost att toppa med

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180º C.

Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.

Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.

Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.

Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.

När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök

Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!

 

Ingredienser: (ca 10 snittar)

  • Brödskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja

Karamelliserad lök:

  • ca 50 g smör
  • 1 gul lök
  • socker

Svamp blandning:

  • 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
  • ca 50g smör
  • Salt och pappar

Ricottakräm:

  • 200g ricotta
  • citron
  • persilja
  • salt och peppar
  • parmesanost att toppa med
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:

Sätt ugnen på 180º C.

Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.

Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.

Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.

Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.

När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.

Läs mer

Limoncello Sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som svalkar under varma och soliga dagar. En riktig smaksensation!

Läs mer

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Läs mer

Ragú på högrev

Mustigt långkok på högrev med italienska smaker.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm