Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök
Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!
Ingredienser: (ca 10 snittar)
- Brödskivor
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
Karamelliserad lök:
- ca 50 g smör
- 1 gul lök
- socker
Svamp blandning:
- 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
- ca 50g smör
- Salt och pappar
Ricottakräm:
- 200g ricotta
- citron
- persilja
- salt och peppar
- parmesanost att toppa med
Gör så här:
Sätt ugnen på 180º C.
Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.
Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.
Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.
Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.
När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!
Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök
Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!
Ingredienser: (ca 10 snittar)
- Brödskivor
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
Karamelliserad lök:
- ca 50 g smör
- 1 gul lök
- socker
Svamp blandning:
- 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
- ca 50g smör
- Salt och pappar
Ricottakräm:
- 200g ricotta
- citron
- persilja
- salt och peppar
- parmesanost att toppa med
Gör så här:
Sätt ugnen på 180º C.
Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.
Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.
Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.
Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.
När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!
Fyra fantastiska recept !
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...
Limoncello Lady
Denna bubbliga, friska och smakrika drink med smak av sommar kräver endast tre ingredienser!
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.