Cotoletta di pollo alla Milanese

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

 

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

 

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Fyra fantastiska recept !

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!

Läs mer

Limoncello-spritz

Limoncello spritz

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm