Copertino Riserva

Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, är en av de viktigaste druvorna i södra Italien och spelar huvudrollen i de berömda byarna Salice Salentino och Copertino Puglia på den italienska klacken. Kooperativet Cantina Sociale Copertino bildades 1935 och har idag mer än 300 vinodlare som medlemmar. Deras röda vin från Copertino har blivit en modern klassiker även på den svenska marknaden.  Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från gamla vinstockar och har en mogen, kryddig smak med inslag av torkade körsbär, nypon, pomerans, kanel och nötter. Servera till robusta rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar.

Artikelnummer: 2077
Pris: 99 kronor
Alkohol: 13%

Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, är en av de viktigaste druvorna i södra Italien och spelar huvudrollen i de berömda byarna Salice Salentino och Copertino Puglia på den italienska klacken. Kooperativet Cantina Sociale Copertino bildades 1935 och har idag mer än 300 vinodlare som medlemmar. Deras röda vin från Copertino har blivit en modern klassiker även på den svenska marknaden.  Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från gamla vinstockar och har en mogen, kryddig smak med inslag av torkade körsbär, nypon, pomerans, kanel och nötter. Servera till robusta rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, gärna grytor eller stekar.

Artikelnummer: 2077
Pris: 99 kronor
Alkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Läs mer

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Agnello al forno con patate
Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept…

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det…

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia
Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept…

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm