Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken.
Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött.
Artikelnummer: 2074
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12%
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska…
Chianti Il Drago e la Fornace Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken. Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött. Artikelnummer: 2074Pris: 101 kronorAlkohol: 12%
Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken.
Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött.
Artikelnummer: 2074
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12%
Rätter att avnjuta med vinet:
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.
Rätter att avnjuta med vinet:
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia -…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta…







