Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Fyra fantastiska recept !
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.