Bruschetta con tapenade italiana

Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung

 

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer

Amaretti

Amaretti

Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder.

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm