Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.
Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!
Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%
Barbera d’Alba Superiore, G.D. Vajra Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt. Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949! Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött. Artikelnummer: 23071Pris: 221 kronorAlkohol: 14,5%
Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.
Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!
Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Rätter att avnjuta med vinet:
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit…
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med…
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck
Den här snabblagade rätten med några få…
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia -…