Amarone & Parmigiano

Hur njuter man bäst av Amarone & Parmigiano? Det kraftfulla Amaronevinet kräver sin mat, men om man inte har tid att långkoka en hjortgryta eller röra i polentagrytan så finns det en lika enkel som klassisk kombination. Det räcker så bra med en bit vällagrad parmigiano reggiano för att få vinet att sjunga.

parmigiano-2Tänk dig själv en kulen kväll i oktober – tänd en brasa, låt den salta osten möta vinet och låt drömmarna om Italien ta vid. Det är inte för inte som Amarone kallas för vino da meditazione – meditationsvin!

 

 

 

 

 

 

Läs också:

Vi gillar pecorino!

Italienska viner

Fyra fantastiska recept !

Ragù bianco

Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Tiramisù-klassisk-italiensk

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione

Läs mer

Pasta-al-forno-alla-tranese

Pasta al forno alla tranese

Krämig och smakrik ugnsbakad pasta i tomatsås och täckt av ost ...

Läs mer