Amarone & Parmigiano
Hur njuter man bäst av Amarone & Parmigiano? Det kraftfulla Amaronevinet kräver sin mat, men om man inte har tid att långkoka en hjortgryta eller röra i polentagrytan så finns det en lika enkel som klassisk kombination. Det räcker så bra med en bit vällagrad parmigiano reggiano för att få vinet att sjunga.
Tänk dig själv en kulen kväll i oktober – tänd en brasa, låt den salta osten möta vinet och låt drömmarna om Italien ta vid. Det är inte för inte som Amarone kallas för vino da meditazione – meditationsvin!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...