Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio
”Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!
Ingredienser till agnello a scottadito:
- 8 st lammkotletter
- 3 msk olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.
Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.
Läs också:
Agnello a scottaditoGrillade lammkotletter från Lazio
”Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!
Ingredienser till Agnello a scottadito:
- 8 st lammkotletter
- 3 msk olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme ett par minuter på varje sida. Krydda dem med en nypa salt och generöst med nymald peppar. Om möjligt, låt dem vila i cirka 5 minuter innan servering. En god sallad är allt som behövs som tillbehör.
”Scottadito” betyder bokstavligen ”brända fingrar” och det är inte svårt att förstå att det är svårt att hålla fingrarna borta från dessa grillade godsaker. Ett enkelt och gott recept på hur du grillar lamm på italienskt vis!
Buon appetito! Njut av Agnello a scottadito.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli
Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.
Tajarin al tartufo
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!