Pannacotta al caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert som med fördel kan lagas i förväg. Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska!

 

Ingredienser Pannacotta al caramello:

  • 10 g gelatinblad
  • 8 dl grädde
  • 200 + 100 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 ½ dl vatten

 

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem dra i ca 15 minuter.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv.

Koka upp grädden med sockret, fröna och vaniljstången i ca 3 minuter på låg värme, rör om då och då. Ta av kastrullen med grädden från värmen och ta ur vaniljstången. Pressa gelatinbladen väl för att bli av med så mycket vatten som möjligt. Tillsätt gelatinet i grädden och rör om tills det löst upp sig.

Häll upp gräddblandningen i fyra portionsformar eller glas. Låt svalna, täck med plastfolie och förvara i kylen tills servering. Hit kan du förbereda i förväg.

Karamellsås: häll strösockret och ½ dl vatten i en kastrull och smält sockret på ganska hög värme tills du får en karamell. Ju längre tid du värmer sockret desto mörkare färg.

Tillsätt 1 dl vatten för att stoppa kokningen, men fortsätt att röra på medelvärme, tills karamellsåsen har önskad konsistens. Häll av och låt svalna.

Du kan såklart servera desserten i glasen eller formarna men det blir snyggare på en tallrik. Sänk glaset/formen i mycket varmt vatten i ett par sekunder. Skär sedan försiktigt längs insidan med en kniv, så släpper pannacottan lätt när du vänder den upp och ner på en tallrik.

Häll på karamellsås efter smak och njut!

 

Läs också:
Cannoli från Sicilien
Torta Caprese
Saffranspannacotta

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert som med fördel kan lagas i förväg. Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska!

 

Ingredienser Pannacotta al caramello:

  • 10 g gelatinblad
  • 8 dl grädde
  • 200 + 100 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 ½ dl vatten

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem dra i ca 15 minuter.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv.

Koka upp grädden med sockret, fröna och vaniljstången i ca 3 minuter på låg värme, rör om då och då. Ta av kastrullen med grädden från värmen och ta ur vaniljstången. Pressa gelatinbladen väl för att bli av med så mycket vatten som möjligt. Tillsätt gelatinet i grädden och rör om tills det löst upp sig.

Häll upp gräddblandningen i fyra portionsformar eller glas. Låt svalna, täck med plastfolie och förvara i kylen tills servering. Hit kan du förbereda i förväg.

Karamellsås: häll strösockret och ½ dl vatten i en kastrull och smält sockret på ganska hög värme tills du får en karamell. Ju längre tid du värmer sockret desto mörkare färg.

Tillsätt 1 dl vatten för att stoppa kokningen, men fortsätt att röra på medelvärme, tills karamellsåsen har önskad konsistens. Häll av och låt svalna.

Du kan såklart servera desserten i glasen eller formarna men det blir snyggare på en tallrik. Sänk glaset/formen i mycket varmt vatten i ett par sekunder. Skär sedan försiktigt längs insidan med en kniv, så släpper pannacottan lätt när du vänder den upp och ner på en tallrik.

Häll på karamellsås efter smak och njut!

 

 

Läs också
Cannoli från Sicilien
Torta Caprese
Saffranspannacotta

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...

Läs mer

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm