Tajarin al tartufoPasta med tryffel

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den innehåller mer äggula. Här hittar du receptet! Om du inte vill knåda degen själv kan du laga denna rätt med vanlig tagliatelle.  Ingredienser till Tajarin al tartufo:
  • 400 gr tajarin eller tagliatelle
  • 25 gr smör
  • Färsk tryffel efter smak (och plånbok!)
 Gör så här:Koka pastan al dente. Smält smöret tillsammans med 1 deciliter av pastavattnet. Blanda pasta och smör. Servera i djupa tallrikar och riv eller hyvla rikligt med tryffel över varje portion.  Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso

Tajarin al tartufoPasta med tryffel

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den innehåller mer äggula. Här hittar du receptet! Om du inte vill knåda degen själv kan du laga denna rätt med vanlig tagliatelle. Ingredienser till Tajarin al tartufo:
  • 400 gr tajarin eller tagliatelle
  • 25 gr smör
  • Färsk tryffel efter smak (och plånbok!)
 

Gör så här:Koka pastan al dente. Smält smöret tillsammans med 1 deciliter av pastavattnet. Blanda pasta och smör. Servera i djupa tallrikar och riv eller hyvla rikligt med tryffel över varje portion. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso

Fyra fantastiska recept !

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!

Läs mer

Galen i gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta, med recept som går tusentals ...

Läs mer

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Läs mer

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer