Tajarin al tartufoPasta med tryffel
Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den innehåller mer äggula. Här hittar du receptet! Om du inte vill knåda degen själv kan du laga denna rätt med vanlig tagliatelle. Ingredienser till Tajarin al tartufo:
400 gr tajarin eller tagliatelle 25 gr smör Färsk tryffel efter smak (och plånbok!) Gör så här:Koka pastan al dente. Smält smöret tillsammans med 1 deciliter av pastavattnet. Blanda pasta och smör. Servera i djupa tallrikar och riv eller hyvla rikligt med tryffel över varje portion. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso
Tajarin al tartufoPasta med tryffel
Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den innehåller mer äggula. Här hittar du receptet! Om du inte vill knåda degen själv kan du laga denna rätt med vanlig tagliatelle. Ingredienser till Tajarin al tartufo:
400 gr tajarin eller tagliatelle 25 gr smör Färsk tryffel efter smak (och plånbok!)
Gör så här:Koka pastan al dente. Smält smöret tillsammans med 1 deciliter av pastavattnet. Blanda pasta och smör. Servera i djupa tallrikar och riv eller hyvla rikligt med tryffel över varje portion. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso
Fyra fantastiska recept !
Spritz Estivo
Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...
Potatissallad på italienskt vis
Tillbehör,Vegetariskt,Peter Nordin
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.