Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Casalforte Valpolicella Ripasso Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom. Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel. Artikelnummer: 5352Pris: 106 kronorAlkohol: 14%
Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
Artikelnummer: 5352
Pris: 106 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Rätter att avnjuta med vinet:
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på…
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta…
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest…
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än…